Our plans continue to develop to such an extent that we have a vacancy for additional board members to strengthen the Neighborhood Feminists team. We are looking for people who share our enthusiasm and motivation–and who are very comfortable in both English and Dutch. Applications can be sent in by email. Want to know more? Check out the full vacancy announcement in Dutch below.

Please note that if you have specific skills, such as fundraising or marketing/social media, or if you have a relevant background, such as medicine, you could make a real contribution as an advisor. Contact us to explore this possibility!

Neighborhood Feminists is in het najaar van 2019 opgericht om projecten op te zetten die een tastbare, directe impact hebben op gemarginaliseerde groepen in Amsterdam, vanuit een feministisch en anti-racistisch perspectief. Wij  bestrijden menstruatiearmoede in Amsterdam door:

 • Belangenbehartiging, en
 • Ons Menstruation Stations project, waarmee op openbare, toegankelijke locaties self-serve kastjes gevuld met gratis menstruatieproducten geplaatst worden. Iedereen die het nodig heeft kan voor zichzelf een ongeopende verpakking maandverband of tampons meenemen.

Ons kantoor zit in broedplaats de Kazerne in Reigersbos, Zuidoost. We zijn een informele, relatief platte organisatie die gerund wordt door een bestuur van vier leden, twee parttime medewerkers, en een groep vrijwilligers. Neighborhood Feminists is een ANBI stichting en het bestuur is daarom onbezoldigd.

We zijn bezig om onze activiteiten uit te breiden en zijn het afgelopen jaar zodanig gegroeid dat we onze organisatie willen versterken met nieuwe bestuursleden. Deze positie is voor 1 jaar met intentie tot verlenging. 

Wat ga je doen?

Als bestuurslid geef je de visie van NF vorm. Je zet strategie uit en bepaalt de kaders voor toekomstige projecten rondom menstruatiearmoede, fondsenwerving, beleidsbeïnvloeding en personeels- en vrijwilligersmanagement. Je vertegenwoordigt NF naar buiten toe, vaak gezamenlijk met onze coördinatoren en andere bestuursleden. Hoewel onze ambitie is om op termijn steeds meer een bestuur op afstand te hebben, hou je je vanwege hoe klein en jong onze organisatie is als bestuurslid ook gedeeltelijk bezig met uitvoer. Gezien de thema’s waar we op werken vinden we het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk achter de besluiten staat, en nemen binnen het bestuur beslissingen op basis van consensus. 

Het bestuur heeft elke 4 weken een online bestuursvergadering. Hoeveel tijd je aan Neighborhood Feminists besteedt hangt af van de taken die je op je neemt. De werkzaamheden zijn goed mogelijk naast werk. Wij schatten dat 4-6 (flexibel) uren per week een realistische tijdsbesteding is in verband met vergaderingen, fondsenwerving en activiteiten rondom beleidsbeïnvloeding.

Wat zoeken we?

We zijn op zoek naar een een secretaris en een algemeen bestuurslid.

Als secretaris ben je verantwoordelijk voor de interne samenwerking inclusief HR in de organisatie. Wat betreft interne samenwerking ga je graag verder dan alleen het notuleren van bestuursvergaderingen. Je waarborgt dat iedereen binnen de team op één lijn zit en vooruitgang wordt geboekt op gemaakte afspraken. Je hoeft geen HR-mastermind te zijn, maar je bent wel leergierig en durft HR-gerelateerde vragen en de salarissen te managen. Oftewel: je bent een échte teamspeler en verbinder.

Idealiter vinden we voor beide rollen:

 • Een nieuw bestuurslid met kennis van en ervaring met fondsenstructuren en -kansen (publiek of privaat)
 • Een nieuw bestuurslid met kennis van en ervaring met beleidsbeïnvloeding op lokaal, regionaal of nationaal niveau
 • Een nieuw bestuurslid met kennis van en ervaring met management of besturen

Verder geldt voor nieuwe bestuursleden dat je:

 • Affiniteit hebt met onze doelstelling en met het bewerkstelligen van een inclusieve samenleving. 
 • Kennis van intersectioneel feminisme hebt en dit ook in de praktijk kan brengen. 
 • Sterk bent in procesbewaking en follow-up, en hoofdzaken van bijzaken kan onderscheiden.
 • Woonachtig bent in Amsterdam of (relatief dichtbij) omgeving.
 • Een goede beheersing van zowel Nederlands als Engels hebt (veel van onze vergaderingen en interne documenten zijn in het Engels).
 • Flexibel beschikbaar bent en je thuis voelt in een klein team.
 • Je comfortabel voelt in een leidende rol en taken proactief uitvoert.

We vinden het belangrijk dat ons bestuur de samenleving weerspiegelt en zo divers en inclusief mogelijk is. Gezien de huidige samenstelling van het bestuur moedigen we nadrukkelijk mensen van kleur en biculturele mensen aan om te reageren. We zoeken ook naar een goede samenstelling van, onder andere, mensen uit de LGBTQIA+ gemeenschap, mensen met verschillende religieuze achtergronden, mensen met een beperking of chronische ziekte, sekswerkers en mensen met een vluchtelingenachtergrond. 

Lijkt dit je wat?

Solliciteer dan door te mailen. Je kunt jezelf voorstellen op jouw manier: met een cv en een brief, video, of een andere manier die bij je past. We horen in ieder geval graag waarom je bij NF past, en wat je kan en wil bijdragen aan het bestuur.